Çalışma İzni

İsviçre’de oturan öğrencilere B tipi Süreli Oturum İzni verilmektedir. Bu oturum izni 1 yıl geçerlidir ve size kısıtlı çalışma izni sağlar; her yıl yenilenmesi gerekmektedir.

Türkiye’den İsviçre’ye okumaya giden öğrenciler AB vatandaşı olmadıklarından dolayı ülkeye ilk girişlerinden sonra, çalışmak için 6 ay beklemeleri gerekmektedir. Sonrasında da haftada en fazla 15 saat çalışma hakkına sahip olunur. Bazen staj yapacak öğrenciler için bu kısıtlama esnetilebilmektedir.

Reklamlar